Mapy českého týmu dobývají svět

Published on Dec 05, 2019, Brno, Czechia

Mapy českého týmu dobývají svět image

Read related blog post in English

Dvě stě milionů uživatelů zhlédne každý měsíc mapy vytvořené českým týmem. MapTiler používají vývojáři na svých webech a v mobilních aplikacích. Díky tomu se můžete potkat s jejich mapami častěji, než byste čekali.

Firmy a vývojáři nasazují MapTiler místo daleko dražších Google Maps API. “Mapová data vytvořená MapTiler týmem najdete dnes například v Mapy.cz od společnosti Seznam, na Slevomatu nebo portálu Reality iDNES”, vyjmenovává současné největší české klienty MapTileru Petr Přidal, zakladatel a CEO firmy. Z významných světových zmiňuje například SIEMENS, NASA, BBC nebo IBM.

České názvy států či měst kdekoliv na světě lze využít na webu MapTiler.cz. K dispozici je i dalších 60 jazyků.

Matička Praha

Stáhnout JPG

Mapy s designem vaší firmy

“Mapy dnes v mnoha aplikacích zabírají až 90 % obrazovky. Je-li použita výchozí mapa některého z velkých poskytovatelů, uživatel nemá šanci poznat, v jaké aplikaci se zrovna nachází.”, vysvětluje důležitost uzpůsobení vzhledu mapy Petr Přidal. Změna barev mapy nebo fontů je v MapTileru možná pomocí pár kliků myší v uživatelsky přívětivém nástroji.

MapTiler nabízí též předpřipravené mapové styly, které se hodí pro různá použití, jako je navigace ve městě či jako podklad pro zobrazení vlastních dat, například poboček obchodů. Tyto body lze jednoduše vytvořit ve webovém rozhraní a poté hostovat na stejných serverech jako samotné mapy.

Customize tool

Kromě map ulic je k dispozici též satelitní vrstva, která v sobě kombinuje satelitní a letecké snímky významných měst/zemí. V Česku je k dispozici ve vysokém rozlišení Praha, kde lze na mapě rozeznávat detaily, jako jsou jednotliví lidé.

Firmy pracující s oficiálními vládními daty mohou využít vektorové mapy v souřadnicovém systému S-JTSK, který je uzákoněn jako standard pro publikování geografických dat orgány státní správy v České Republice. MapTiler též nabízí software na zpracování těchto geodat a možnost jejich hostingu.

Karlův most

Brněnský tým vítězem CzechInvest Startup Challenge

Absolutním vítězem CzechInvest Startup Challenge 2019 se v úterý 3. prosince stal MapTiler, když na pódiu před porotou složenou z investorů a odborníků představil svůj produkt a business plán.

Martin na pódiu

Stáhnout JPG

Nejde přitom o první úspěch pro tým MapTileru: již dvakrát byl oceněn Evropskou vesmírnou agenturou tzv. “Vesmírným Oscarem”, cenou Copernicus Masters. “Když jsme v roce 2008 začínali jako tři kamarádi po škole se zakázkami, nikdy mne nenapadlo, že za deset let budu mít firmu s produktem, který budou používat stovky milionů lidí z celého světa”, dodává Petr Přidal.

Je to náš vítěz!

MapTiler.cz
Jiří Komárek
jiri.komarek@maptiler.com
Média Kit

MapTiler team

Download PDF DOCX ZIP
©  MapTiler. All rights reserved. Privacy & Terms.
Follow us on

Découvrez MapTiler en français!

Visitez maptiler.fr

Přečtěte si více v češtině

Více na maptiler.cz

Meer in het Nederlands