Cartiqo biedt Nederlands alternatief voor Google Maps

Published on Nov 18, 2019, Utrecht, The Netherlands

Cartiqo biedt Nederlands alternatief voor Google Maps image

Read related blog post in English

Webmapper en MapTiler sluiten belangrijke deal in kaarten-land

Met de introductie van Cartiqo en een samenwerking met het Zwitserse bedrijf Maptiler zet het Utrechtse bureau Webmapper de kaartenbusiness op zijn kop. Met Cartiqo maakt Webmapper het mogelijk om kaarten in een eigen huisstijl te maken. Voordeel van Cartiqo: de kaart combineert meerdere datasets, de kaart is zeer snel inzoombaar, en hetkaartbeeld is eenvoudig aan de eigen huistijl aan te passen. Standaard Google Maps kaarten op websites worden met de introductie van Cartiqo verleden tijd.

MapTiler Netherlands

Cartiqo bevat de meeste recente datasets van de Nederlandse overheid. Denk bijvoorbeeld aan de Basisregistraties Topografie, Adressen en Gebouwen. Het kaartbeeld bevat geen reclame. Een gamechanger voor bijvoorbeeld bedrijven en gemeenten die een kaart willen gebruiken zonder commerciële vermeldingen en zeker niet van de concurrent.

Samenwerking met Zwitsers bedrijf MapTiler

Webmapper heeft voor de lancering van Cartiqo de handen ineengeslagen met MapTiler, internationaal een belangrijke speler voor online kaarten. Webmapper wordt tevens het aanspreekpunt voor alle Nederlandse MapTiler-gebruikers.

MapTiler Satellite

Quote Edward Mac Gillavry: “Ik ben heel trots op deze innovatie, waarin de expertise en ervaring van het team van Webmapper mooi samenkomen. Door de samenwerking met MapTiler kunnen wij deze innovatie nu breed in de markt aanbieden. Met Cartiqo kan iedere website nu een kaart integreren die helemaal past in de look & feel van het merk zónder reclame!’”

Cartiqo is vanaf nu exclusief verkrijgbaar via www.maptiler.nl.

Over Webmapper

Webmapper creëert interactieve cartografie en datavisualisaties. Het bureau biedt oplossingen op het snijvlak van geo-informatie, webtechnologie, cartografie en design. Door locatie en design met elkaar te verbinden maakt Webmapper informatie toegankelijk. Webmapper werkt onder andere voor de Gemeente Amsterdam, HIER Klimaatbureau en het Centraal Bureau voor de Statistiek.

www.webmapper.net

Webmapper team

Over MapTiler

MapTiler is een wereldwijde aanbieder van online kaarten, gevestigd in Zwitserland en levert wegen- en satellietkaarten van de hele wereld. Iedere maand zien meer dan 200 miljoen gebruikers de kaarten die worden geleverd door het MapTiler-team in de websites en mobiele apps van duizenden bedrijven, waaronder NASA, BBC, IBM en SIEMENS.

www.maptiler.com

MapTiler team

Media Contact
Marleen Smit
pers@maptiler.nl
06 - 1877 0052
MediaKit: www.maptiler.com/press/

Browse MediaKit

Download PDF DOCX ZIP

Découvrez MapTiler en français!

Visitez maptiler.fr

Přečtěte si více v češtině

Více na maptiler.cz

Leer más en español

Visite maptiler.es

Meer in het Nederlands

Ga naar maptiler.nl

日本語で詳細をみる

maptiler.jp へ

Weitere Informationen finden Sie

auf MapTiler.de

ديزملا فشتكإ

maptiler.ae ىلإ لقتنا

Explore MapTiler in Switzerland

Visit MapTiler.ch